Vetëvendosje thotë se nuk mbështet projekte që e bëjnë Kosovën vend tranzit për shtetet tjera në rajon

Kryetar i Komisionit për Financa në Kuvendin e Kosovës dhe deputeti i VV së, Hekuran Murati ka thënë në Interaktiv të KTV-së se partia e tij nuk mbështet projektet që Kosovën do ta bënin pikë tranziti për shtetet tjera të rajonit.


“Projekte që e bëjnë Kosovën vend trazit për shtetet tjera në rajon nuk i mbështesim. Nëse janë grante, janë të mirëseardhura. Por të merren kredi, për t’ua lënë gjeneratave tjera të paguhen, për përfitime të shteteve ta rajonit: ‘Jo faleminderit’” , ka thënë ai.

Ai po ashtu e ka shtruar pyetjen se si mendon qeveria “me 41 vota”, marrëveshje për të cilat i duhen 80 vota.

“Të gjitha këto gjëra dhe çdo marrëveshje ndërkombëtare duhet të ratifikohen në Kuvend, kështu është Kushtetuta. Para se të vijmë te situata e moszbatimit të marrëveshjes nga një qeveri e VV-së, fillimisht duhet të vijnë në Kuvend për miratim. E një Qeveri që i ka 41 vota, si mund t’i bëjë 80 vota?”, ka thënë ai, i pyetur si si mendon VV-ja të sprapset nga Marrëveshja e Washingtonit, nëse e merr pushtetin.

Murati ka qartësuar se sot nuk është nënshkruar ndonjë marrëveshje financiare.

“Është nënshkruar një letër e qëllimit të mirë. Nuk kemi thënë që do të dalim nga marrëveshjet financiare. Çdo financim është i mirë. Por, ne si shtet duhet të vendosim, e jo Serbia të na përcaktojë”, ka thënë ai.

Ai ka thënë se ajo që është premtuar sot, janë kredi

“E kemi pyetur disa herë Hotin në Kuvend nëse këto janë donacione apo kredi. Asnjëherë nuk është përgjigjur. Sot e morëm vesh që janë 100 milion dollarë kredi”, ka thënë ai.