Xhelal Sveçla flet për pensionimin e parakohshëm të policëve: Do të marrin 60% të pagës

Xhelal Sveçla, Ministër i Punëve të Brendshme ka thënë se Kosova ka Policinë më të vjetër në rajon dhe  pritet që në Kuvend të shkojë Ligji për Pensionim të Parakohshëm të policëve.


“Me këtë ligj do të afektohen rreth 2 mijë policë“, tha ai.

Tutje ai ka sqaruar se si parashihet të rregullohet ligji.

“Një zyrtar policor i cili mbush 55 vjet kalon në pensionim të parakohshëm llogaritet diku rreth 60% të rrogës e merr si pension”, ka thënë Sveçla në emisionin “KALLXO Përnime”.

Sveçla ka folur po ashtu për shkarkimin e Drejtorit të Departamentit të Hetimeve në Policinë e Kosovës, Riza Shillovën dhe problemet e Policisë së Kosovës.

“Shillova nuk është shkarkuar, por është transferu në një drejtori tjetër. Largimet janë bërë nga Policia e Kosovës”, ka thënë Sveçla.

Sveçla ka potencuar se problemi nuk është ligji, por zbatueshmëria e tij.

“Kanë ndodhur transferime, pasardhësit do t’i zgjedhë prapë Policia e Kosovës. Ndërsa kriteret përcaktohen me ligj. Nuk kemi problem me kriteret, sa kemi problem me zbatueshmëri” , ka thënë ai.