7 arsyet që duhet të largoheni nga puna!

Nëse ndjeni se nuk jeni rehat apo komod në punën që bëni, më poshtë do t’ju paraqesim 7 arsyet që duhet të largoheni sa më parë. Dhe nuk ka asgjë të keqe kur nuk ndjeni kënaqësi në punën që bëni. Kjo është një shenjë që të hiqni dorë.

1. Jeni në gjendje Status Quo

Nëse punoni në një kompani prej disa vitesh dhe nëse s’keni pasur asnjë promovim në 3 vitet e fundit, atëherë është koha të vazhdoni karrierën në një tjetër vend. Filloni të kërkoni punë të re.

2. Nuk merrni feedback

Nëse eprorët nuk ju japin vlerësime për performancën tuaj në punë, atëherë është e vështirë të mësoni se çfarë duhet ndryshuar në ritmin e punës. Drejtuesit profesionistë që kanë një karrierë të gjatë duhet të ofrojnë rregullisht këshilla dhe udhëzime për stafin e tyre, dhe nëse nuk e bëjnë, atëherë këto këshilla duhet t’i kërkoni diku tjetër.

3. Nuk keni mësuar asgjë

Nëse nuk keni mësuar asgjë të re nga puna juaj për një kohë të gjatë, atëherë ky është sinjal që ju duhet të largoheni. Mund të mos mësoni gjëra të reja çdo ditë, por të paktën duhet të përmirësoni aftësitë tuaja bazike dhe të mësoni sa më shumë. Në të kundërt, nuk jeni i përshtatshëm për atë punë dhe filloni kërkoni për pozicion tjetër.

4. Lëvizjet e vazhdueshme

E gjeni veten në mesin e kolegëve që ndërrojnë shpesh punë? Nëse vini re një fenomen të tillë dhe shikoni që miqtë apo kolegët tuaj vazhdojnë të plotësojnë CV-të e tyre, atëherë kjo tregon se ka vende më të mira pune. Atëherë edhe ju keni mundësi për të gjetur pozicion më të përshtatshëm pune.


5. Ristrukturim i vazhdueshëm

Nëse në kompaninë ku punoni ka ristrukturim të shpeshtë, kjo nuk është gjë e mirë. Riorganizimi i vazhdueshëm tregon se lidershipi i kompanisë është i lëkundur dhe jo i qëndrueshëm. Një kompani që ndërron 3-4 drejtues në vit, nuk është një lëvizje e mirë.

6. Kërkesat e shpeshta që ju vijnë

Në postën tuaj elektronike apo në celularin tuaj mund të vijnë njoftime te shpeshta ku ofrohen vende pune dhe kërkohet staf. Mund të jenë të bezdisshme, por mos i injoroni plotësisht. Ky është një fakt që kompanitë po ofrojnë vende pune. Njoftimet për punësim mund t’ju shërbejnë gjithashtu për të parë gjendjen e tregut, cilat janë pozicionet që kërkohen, cila është paga mesatare etj.

7. Zëri i brendshëm

Askush më mirë se ju nuk e di nëse ka ardhur koha për të ndryshuar punë ose jo. Nëse ju mendoni se në kompaninë ku punoni keni një kohë të gjatë dhe mendoni se ju duhet diçka e re, atëherë mos e injoroni këtë zë të brendshëm.