×
 • Prospect
 • Prospect / Poezi

  Epoka epike

  Autor:Arsim Krasniqi
  17 Tetor 2023 | 10:15

  Poezi nga Arsim Krasniqi, kushtuar mësuesit të popullit Bafti Krasniqi (17.10.1983-17.10.2023)

  40 vite mungesë e përditshme
  Vit pas viti gjithnjë më e trishtë,
  Çka e barazon këtë mungesë kohore
  Fjala jote e sjellshme, e folur asokohe.

  40 vite mungesë shpirtërore
  Na mban gjallë mirësia jote e palodhshme,
  Në kohën e sotshme duke udhëtu
  Veprat tua s’janë shly, vetëm përforcu.

  Gjersa Bota gjindet në zhvillim e sipër
  Këshillat tua mbeten ende në Top listën,
  Ato si kalon koha, e as evolucioni Etik
  Mirësia jote, gjithherë na bënë neve dritë.

  Fjalë pak por me vlerë të madhe
  Kujtojmë kohën dhe e mbajmë pran,
  Dhe ti shkove tani në amëshim
  Për t’i kujtuar ne, gjat viteve në vijim.

  Kjo kohë e pa kohë që kemi ne sot
  Edhe kur ke mjaft, prap nuk bëhet plot,
  Ngopemi me kujtime tash ne gjithherë
  S’mbetet asgjë tjetër në ktë Botë të mjerë.

  Gjëja më e mirë që e bëjmë ne tash
  Kujtimet t’i ruajmë, kështu do jem bashkë,
  Sepse njerëzit shpejt mbesin në harresë
  S’guxon të ndodhë, të jetojmë me shpresë.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme
  Prospect
  Prospect
  Prospect

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!