Balerina me Alzaimer kujton kërcimin sa dëgjon muzikën e Çajkovskit

BBC ka rikthyer në vëmendje një video të pak kohëve më parë, e cila u bë virale në rrjet. Imazhet tregojnë një të moshuar të prekur nga Alzaimeri. Marta Gonzalez ka qenë një balerinë që ka studiuar në Kubë dhe sapo ajo ka dëgjuar Liqenin e Mjelmave nga Çajkovski, ka kujtuar ekzaktësisht koreografinë e baletit.


Marta u xhirua në një shtëpi të moshuarish në Spanjë. Ajo vdiq pak kohë më pas në vitin 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC (@bbc)