Banorët e “Big Brother” në Gjermani nuk ja kanë idenë për koronavirusin

Disa nga njerëzit e fundit në botë për të zbuluar në lidhje me përhapjen e shpejtë të Covid-19 janë një grup prej 14 banorësh në një shtëpi në Këln, Gjermani perëndimore, ku ata po garojnë në sezonin e 13-të për çmimin e parë në Big Brother.


Shumica e banorëve kanë qenë brenda shtëpisë së famshme që nga 6 shkurt, kur lajmet për koronavirusin sa kishin filluar të përhapen nga Wuhan në Kinë. Që nga ajo kohë, ata janë ndërprerë nga azhurnimet nga bota e jashtme, përveç një herë, kur shfaqja prezantoi edhe katër banorë të tjerë në 6 Mars, tre ditë para se Gjermania të raportonte vdekjen e saj të parë nga virusi.

Prodhuesit e emisionit, për kanalin televiziv Sat.1, erdhën me vendimin për të mos azhurnuar banorët për krizën që po ndodh në botën e jashtme, duke i thënë gazetës gjermane Süddeutsche Zeitung se dhëniae informacionit do të ndodhte vetëm në rrethana të caktuara, si p.sh. sëmundja e një anëtari të familjes. Ata gjithashtu treguan “masa të veçanta higjienike” të marra për të mbrojtur banorët e tyre nga infeksioni, megjithëse nuk shpjeguan se çfarë nënkuptonin ato masa, shkruan The Guardian, transmeton prive.

Por pas trazirave në mediat sociale, Sat.1 ndryshoi pozicionin e tij – dhe njoftoi një episod të drejtpërdrejtë, se të Martën në mbrëmje, banorët do të kuptonin për pandeminë. Atyre do t’u jepet mundësia të bëjnë pyetje për gjendjen e kombit, si dhe të marrin mesazhe video nga të afërmit e tyre.