Berisha nuk është më i votuari, renditet i 40 në listën e 140 deputetëve fitues

Këto janë të vetmet foto që tregojnë Ish kryeministrin Sali Berisha që ka votuar në zgjedhjet e 25 prillit.


Ndryshe nga votimet e tjera kur ai dilte para kamerave për të folur, këtë herë Berisha ruajti privatësinë. Ai është zgjedhur deputet i Partisë demokratike dhe në nder të angazhimit si lideri historik i PD, ishte vendosur në vend të sigurt në listë. Por ndryshe nga çfarë pritej, Berisha nuk është në listën e më të votuarve nga mbështetësit e Opozitës.

Në rang kombëtar ai është në vendin e 40 dhe ka marrë sa gjysmën e votave që ka fituar Agron Shehaj, kandidati më i votuar i Partisë demokratike i cili pasohet nga Belind Këllici Luciano Boci që arriti të thyejë listën dhe me 6766 votat Sali Berisha është në vendin e 40.

Në disa zona Berisha është tejkaluar edhe nga kandidatët e rinj, sic ishte Oriela Nebiaj. Ky rezultat i mjaftoi Berishës të ruante mandatin e deputetit por tregoi se mbështetja e tij ka rënë, ndërsa mendohej se mund të ishte kandidati më i votuar i Partisë Demokratike.