Dëborë edhe në prill, Korça rivesh ‘vellon e bardhë’

Edhe pse data sot shënon 8 prill dhe jemi në zemër të stinës së pranverës, në qytetin e Korçës vijojnë reshjet e dëborës.


Siç shihet në videon e Ora News, qyteti juglindor është zgjuar në një petk të bardhë duke i dhënë një tjetër imazh qytetit të njohur edhe si “Parisi i Vogël”.

Reshjet e borës në këtë periudhë të stinës përveç problemeve në qarkullimin normal të mjeteve në rrugë sjellin dëme në bujqësi dhe pemëtari.

Fatmirësisht, gjatë ditëve në vijim pritet një përmirësim i kushteve atmosferike me disa zona të vendit ku termometri do të regjistrojë mbi 20 gradë celcius.