Nëse i vëreni këto gunga në kyçet e duarve, vizitoni menjëherë mjekun!

Megjithëse disa ndryshime në lëkurën tuaj ose pjesë të trupit janë dukshëm të parëndësishme, mos i injoroni. Ato mund të bëhen më serioze.


Zakonisht këto gunga shfaqen në kyçet e duarve, si rrjedhojë lëkura e kësaj zone është më e tendosur ose e butë në prekje. Ato mund të shfaqen gjithashtu në sipërfaqen e brendshme të dorës pranë gishtit të madh ose në nyjet e brendshme të gishtërinjve, transmeton Reporteri.net.

Shfaqja e tyre mund të ndodhë për shkak të artritit, shtrembërimeve, frakturave të kockave, por edhe për arsye e mëposhtme:

Tenosinovitis nodular – shkaktohet nga tumoret. Ato shfaqen kyçet e dorës, gishta dhe  gjithashtu mund të gjenden në nyje, gjunjë dhe shpinë. Këto tumore janë zakonisht pa dhimbje.

Sindromi De Quervain – kjo sëmundje e pazakontë çon në dhimbje dhe ënjtje të nyjeve, dhe gjithashtu shkakton shfaqjen e gungave. 

Ganglions – gunga që shfaqen për shkak të ndryshimeve në indet lidhëse ose fibrave afër duarve. Ata mund të rriten deri në 2.5 cm.

Lipoma janë tumore beninje të nyjeve që mund të shfaqen edhe në pëllëmbën e dorës. Ata shkaktojnë dhimbje. Trajtohen me ilaçe por në disa raste duhet edhe të operohen. /Reporteri.net