BE gjobit gjigantin Google

Kompaninë Google është gjobitur me 1.49 miliard euro, nga Bashkimi Evropian për konkurencë të padrejtë.


Në argumentimin e tij Bashkimi Evropian ka thënë se shërbimi reklamues i Google, AdSense, ka kufizuar ilegalisht paraqitjen e disa reklamave të kompanive rivale.

Shërbimi AdSense është ndërmjetësues në mes të reklamuesve dhe pronarëve të faqeve online, duke lejuar paraqitjen e reklameve në faqet përkatëse.