BE synon largimin nga tregu të veturave me motorë dizelë

Prodhuesit evropianë të automjeteve duhet t’i japin konsumatorëve më shumë lehtësira për të kthyer pas automjetet në kuadër të skandalit me motorët dieselë, deklaroi sot Komisioni Evropian.


Në një dokument strategjik, komisioni tha se këto lehtësira mund të përfshijnë shërbimet falas për automjetet dhe lehtësi në heqjen e makinave të vjetra.

“Qëllimi është që të arrihet një nivel prej gati 90% i largimit nga tregu të automjeteve me motorë dieselë brenda dy vitesh në të gjitha vendet anëtare të BE-së”, thuhet në këtë dokument