Trump bllokohet nga Twitter dhe Facebook

Llogaritë e e Donald Trump në Twitter dhe Facebook janë pezulluar për shkelje të politikës së përdorimit.


Donald Trump është pezulluar nga Twitter dhe Facebook pasi ka postuar në Twitter për mbështetësit që sulmuan Capital Hill në SHBA, raporton Bbc, transmeton lajmi.net.

Në një mesazh në rrjetin social për protestuesit ai tha “Ju dua” para se t’u thoshte të shkonin në shtëpi. Ai përsëriti gjithashtu pretendime të rreme në lidhje me mashtrimet zgjedhore.

Twitter tha se kërkohej heqja e tre postimeve për “shkelje të ashpra të politikës sonë të Integritetit Qytetar”.

Kompania tha se llogaria e presidentit do të mbetej e mbyllur përherë nëse postimet nuk hiqen.

Ajo vazhdoi të thoshte se “Shkeljet e ardhshme të Rregullave të Twitter … do të rezultojnë në pezullim të përhershëm të llogarisë @realDonaldTrump”.

Do të thotë se ditët e Donald Trump në Twitter mund të numërohen, transmeton lajmi.net. Presidenti nuk njihet për shumë vëmendje ndaj udhëzimeve të komunitetit të Twitter.

Ndërkohë, Facebook ndaloi Trump për 24 orë. YouTube gjithashtu hoqi videon.

Facebook tha: “Ne e hoqëm atë sepse në ekuilibër ne besojmë se kontribuon në vend se të zvogëlojë rrezikun e dhunës së vazhdueshme”.