Daçiq e thotë sërish: Njohja e Kosovës, një mision i pamundur

Takimi në Berlin nuk është një format i ri i dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës, sepse dialogu nuk ekziston dhe pozicioni i Serbisë mbetet i pandryshuar – njohja e Kosovës është mision i pamundur. Kështu ka deklaruar ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq.


“Për çka flasin ata(Prishtina) , ata nuk flasin për dialog, dialogu për ta nuk ekziston. Ekziston dialogu vetëm që Serbia ta njohë Kosovën. Mendoj se duhet të jetë plotësisht e qartë se pozicioni ynë është i pandryshuar dhe që ne e njohim Kosovën me këtë vendim të njëanshëm, siç thonë ata me kufijtë e tanishëm, është një mision i pamundur “, tha kryediplomati serb për Radio Televizionin e Serbisë.

Kujtojmë se takimi i Berlinit i mbajtur mbrëmë nuk prodhoi kurrfarë marrëveshje mes palëve edhe pse nikoqir ishin kancerlja Angela Merkel dhe presidenti francez Emmanuel Macron.