Franca refuzon të njohë qeverinë talibane

Ministri i Jashtëm, Jean-Yves Le Drian, tha dje (11 shtaor) se Franca refuzon të njohë qeverinë talibane.


Të martën (7 shtator), talibanët njoftuan formimin e një qeverie të gjithë anëtarët burra, të udhëhequr nga Mullah Hassan Akhud, një aleat i ngushtë i themeluesit të lëvizjes, Mullah Omar.

Reklamë

“Franca refuzon të njohë ose të ketë çdo lloj marrëdhënie me këtë qeveri. Ne jemi duke pritur për veprimet e tyre. Kemi vendosur një sërë kushtesh,” tha ministri, sipas televizionit France 5.

“Ndër të tjera, Franca dëshiron që talibanët të lejojnë transferimin e ndihmës humanitare në zonat që nuk kontrollohen nga lëvizja dhe t’u japë atyre që duan ta bëjnë këtë mundësi të largohen nga vendi,” tha ministri i jashtëm francez.

“Ata kanë thënë vazhdimisht se do të lejojnë që disa të huaj dhe afganë të largohen nga vendi pa asnjë problem dhe ata gjithashtu kanë folur për një qeveri gjithëpërfshirëse. Megjithatë, ata gënjejnë. Nuk ka asnjë rezultat,” tha ai.