Jovanoviq: Dënimi i Karaxhiqit mësim për Serbinë

Kreu i Partisë Liberale Demokratike Serbe (LDP) Çedomir Jovanoviq dënimin e “kasapit të Bosnjës”, Radovan Karaxhiq me burgim të përjetshëm e cilësoi si vendim të drejtë, por të pamjaftueshëm për familjet e viktimave që pësuan nga politika e tij, transmeton Reporteri.net


Jovanoviq, sipas deklaratës së  publikuar nga partia e tij LDP, tha se ky vendim është bazë për “politikën e pajtimit” në rajon.

“Kjo kryesisht i referohet Bosnjës dhe Hercegovinës, ku popujt e kësaj politike kanë pësuar më së shumti”, u shpreh Jovanoviq.

Jovanoviq  po ashtu shtoi se vendimi i Gjykatës së Hagës duhet të jetë një “paralajmërim i fortë” dhe një thirrje për përgjegjësi “përpara vetes”. “Vetëm një dënimi i qartë i krimeve të luftës dhe kriminelëve të luftës nga vitet ’90 mund të na mbajë me shpresën për mirëkuptim dhe bashkëpunim në rajon”, tha Jovanoviq./Reporteri.net

.