Kina raporton rritje të rasteve me COVID-19, pas më shumë se dy muaj

Kina raportoi rritje të madhe në rastet e reja me COVID-19 në më shumë se dy muaj, pasi një qytet në kufirin me Mianmar në provincën jugperëndimore Yunnan, llogarit për të gjitha rastet e reja lokale.


Qeveria lokale e Ruili vendosi banorët në zonën e saj urbane nën karantinë, nisi një makinë testimi masive dhe filloi të kufizonte njerëzit që të largoheshin dhe të hynin në qytet nga java e kaluar pasi raportuan pacientët me COVID-19.

Qyteti llogariti të 15 rastet e reja lokale të raportuara më 4 Prill. Numri i përgjithshëm i infeksioneve të reja COVID-19, përfshirë infeksionet e importuara me origjinë nga jashtë, ishte 32, duke shënuar totalin më të lartë që nga 31 Janari.

Analiza gjenetike e rasteve të zbuluara në Ruili sugjerojnë që infeksionet e reja lokale burojnë nga viruse të importuara nga Mianmar, raportuan mediat shtetërore. Nga pacientët e rinj të raportuar në qytet, 11 prej tyre u identifikuan si shtetas të Mianmarit.

Ruili është një pikë kyçe tranziti për provincën Yunnan, e cila ka luftuar për të monitoruar kufirin e saj të thyer 4,000 km me Laosin, Mianmarin dhe Vietnamin për imigracionin e paligjshëm mes një vale kalimesh të paautorizuara vitin e kaluar nga njerëzit që kërkojnë një parajsë nga pandemia. .

Autoritetet lokale kanë filluar gjithashtu një valë vaksinimi në Ruili.

Numri i rasteve të reja asimptomatike, të cilat Kina nuk i klasifikon si raste të konfirmuara, ishte 18, që përputhet me totalin nga një ditë më parë.

Numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara me COVID-19 në territorin e Kinës tani qëndron në 90,305, ndërsa numri i të vdekurve mbetet i pandryshuar në 4,636,