Nëna e Assange reagon pas arrestimit: Jini të butë me djalin tim!

Kristine Assange, nëna e themeluesit të Wikileaks,  Julian Assange, u ka kërkuar autoriteteve britanike të jenë të butë ndaj djalit të saj, i cili aktualisht ndodhet në një burg të Londrës.


Assange u arrestua dje në Ambasadën e Ekuadorit në Londër, dhe nëna e Assange tha se djalit të tij iu mohua e mundësia e kujdesit mjekësor, si dhe shumë të drejta tjera, shkruan AP, transmeton Reporteri.net.

“Ju lutem jini të durueshëm, të butë dhe të sjellshëm ndaj tij”, i tha ajo policisë dhe stafit të gjykatës.

Assange u arrestua dje në Ambasadën e Ekuadorit në Londër, ku kishte qëndruar për gjashtë vjet me radhë. Gjyqtari tha se Assange do të paraqitet para gjykatës më 12 qershor, kur kërkesa e SHBA-ve për ekstradimin e tij do të konsiderohet./Reporteri.net