Pendarovski dhe Siljanovska-Davkova në balotazh

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në Maqedoninë e Veriut, ka publikuar rezultatet e mbi 97 për qind të votave të numëruara.


Në bazë të rezultateve të publikuara kandidatja e VMRO-DPMNE-së dhe koalicionit, Gordana Siljanovska-Davkova dhe kandidati presidencial i LSDM-së dhe Koalicionit, Stevo Pendarovski do të shkojnë në balotazh, pasi asnjëri nga kandidatët nuk ka arritur të marrë mbi 50 për qind të numrit të përgjithshme.

Davkova prinë me 42.58 për qind, pason kandidati presidencial i LSDM-së dhe Koalicionit Stevo Pendarovski me 42,72 për qind, kurse i treti është kandidati i mbështetur nga Aleanca për Shqiptarët dhe Besa, Blerim Reka me 10,35 për qind.

Balotazhi do të mbahet më 5 maj.