Tenori 78-vjeçar akuzohet për ngacmim seksual

Legjenda e operës, Placindo Domingo, po akuzohet për ngacmim seksual. Akuzat kanë të bëjnë me sjellje të pahijshme seksuale ndaj grave gjatë dekadave.


Sipas grave që e kanë paditur Domingon, ai i ka ndëshkuar profesionalisht kur ato kanë refuzuar sjelljet e tij.

Shumë këngëtare dhe valltare ankohen se janë ngacmuar seksualisht nga Domingo, i cili vlerësohet si një nga këngëtarët më të mëdhenj operistikë të të gjitha kohërave, shkruan BBC.

Ato thonë se disa nga veprimet e tenorit 78-vjeçar kanë ndodhur në kompanitë e ndryshme operistike, ku ai ka mbajtur poste të larta drejtuese. Maestro i ka mohuar akuzat.