Zbulohet arsyeja e rrëzimit të aeroplanit në Moskë

Rrufeja thuhet se ka qenë arsyeja e rrëzimit të aeroplanit në një aeroport të Moskës.


Pasagjerët dhe ekuipazhi në një aeroplan që u detyrua të bënte një ulje emergjente në një aeroport të Moskës, thonë se ishte goditur nga rrufeja para se të rrëzohej në pistë.

Raportet e rrufesë erdhën pasi të mbijetuarit thanë se si ata shpëtuan nga avioni Aeroflot që u shpërthye pas fluturimit në aeroportin Sheremetyevo të dielën.

41 prej 73 pasagjerëve dhe pesë ekuipazhit u vranë gjatë aksidentit, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Hetuesit që venë në provë shkakun e rrëzimit nuk kanë bërë asnjë koment zyrtar për pretendimet që u goditën nga rrufeja.

Avionët modernë janë ndërtuar për t’i bërë ballë goditjeve të rrufeve, dhe transportuesi kombëtar rus ka thënë vetëm se aeroplani u kthye në aeroport për “arsye teknike”.

Megjithatë, pasagjerët thanë se aeroplani, duke shkuar për në qytetin verior rus të Murmansk, u godit vetëm pas ngritjes.

Anëtarët e ekuipazhit thanë gjithashtu se rrufeja ishte përgjegjëse për një humbje të komunikimit me kontrollin e trafikut ajror.