Zjarri përfshiu Xhaminë Al-Aqsa në Jerusalem në të njëjtën kohë me katedralen Notre Dame në Paris

Një zjarr shpërtheu në kompleksin e Xhamisë Al-Aqsa në Jerusalem, ashtu si flakët shkatërruan katedralen Notre Dame në Paris.

Pamjet që tregojnë tymin dhe zjarrin që dalin nga çatia e një strukture të njohur si Dhoma e Lutjeve të Marwanit, ose stallat e Solomonit, mund të shihen në mediat sociale. Agjencia e lajmeve të Palestinës, burimi zyrtar i Autoritetit Kombëtar Palestinez, përmendi një roje të thoshte të hënën se “zjarri shpërtheu në dhomën e rojeve jashtë çatisë së Dhomës së Lutjeve të Marwanit dhe brigada e zjarrit e Waqf Islamik e trajtoi çështjen me sukses. ”

Vendi i tretë më i shenjtë në Islam dhe në qendër të konfliktit të vazhdueshëm arabo-izraelit, u përfshi kryesisht nga një flakë shumë më e madhe që përfshiu katedralen e Notre Dame në të njëjtën kohë.

Agjencia e lajmeve të Palestinës njoftoi se zyra e presidentit palestinez Mahmoud Abbas shprehu keqardhjen e tij të thellë të hënën mbi zjarrin që shpërtheu në katedralen historike të Notre Dame në qendër të kryeqytetit francez të Parisit, që shkaktoi rrëzimin e kullës së katedrales.

“Presidenca konfirmoi solidaritetin dhe simpatinë e saj me miqtë tanë në Francë lidhur me këtë incident,” shtoi ai.

Dhoma e Lutjeve të Marwanit gjendet nën këndin juglindor të Malit të Tempullit, i njohur për muslimanët si Haram al-Sharif, i cili përmban si Kupolën e Shkëmbit dhe Xhaminë Al-Aqsa. Shejh Azzam al-Khatib, drejtor i përgjithshëm i Departamentit të Çështjeve të Jerusalemit Waqf dhe Al-Aqsa, i tha Televizionit Al-Mamlaka të Jordanisë se zjarri shpërtheu në oborr dhe informatat paraprake sugjeruan se kjo mund të ketë qenë shkaktuar nga fëmijët.