Zyrtari i OBSH: Pandemia merr fund kur të vaksinonohet 70% e popullsisë

Zyrtari i lartë i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Hans Kluge ka dalë me një deklaratë shpresëdhënëse për sa i përket pandemisë, ndonëse situata në shumë vende të botës ende është e rëndë.


Sipas drejtorit për Europën në OBSH, Hans Kluge pandemia do të marrë fund vetëm atëherë kur të vaksinohet 70% e popullsisë.

Megjithatë, aktualisht ritmi i vaksinimit është ende në nivele shumë të ulëta dhe në Europë dhe për këtë arsye, Kluge kërkon masa nga qeveritë e unionit që të përshpejtojnë procesin.