Deputeti i PDK-së – Arben Vitisë: Je i vetmi ministër që e ke shkelur Kushtetutën

Deputeti nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Hajdar Beqa ka hedhur kritika ndaj ministrit të Shëndetësisë, Arben Vitia lidhur me menaxhimin e pandemisë së koronavirusit në vendin tonë.


Në seancën që po mbahet në këto momente në Kuvendin e Kosovës, Beqa tha se gjersa Vitia po bën deklarime se ka pasur korrupsion e nepotizëm, mos-deklarimi i tyre në prokurori përbën vepër penal.

“Ministër, ju po potenconi që ka korrupsion, krim e nepotizëm. Me Kod Penal, mosdeklarimi i tyre është vepër penale. Një mund të them, nuk je opozitë më, je kanë ministër 150 ditë. Je i vetmi ministër që e ke shkel Kushtetutën në emër të zvogëlimit të testeve pa ndonjë analizë, dhe e keni blloku ekonominë”, shtoi Beqa.