E ngulfati dhe ia preu kokën gjyshes derisa ajo ishte duke u falur, zhvillime në rastin e shqiptarit në Zvicër

I riu, sot 21 vjeçar, i lindur në Maqedoninë e Veriut, sipas raporti të ekspertit përkatës, ka qenë mentalisht i sëmurë kur dyshohet se ka vrarë gjyshen e tij në banesën e familjes.


Ka filluar sot në Frauenfeld procesi gjyqësor kundër një 21-vjeçari i cili akuzohet se në tetor të vitit 2018 ka vrarë gjyshen e tij dhe më pas i ka prerë kokën, njofton sda.ch.

Për shkak të brutalitetit të vrasjes, ky krim pati bërë jehonë të madhe në Zvicër. Po kështu edhe gjykimi i sotëm është duke bërë bujë. Disa nga mediat zvicerane po raportojnë drejtpërdrejt nga salla e gjykimit, duke e pasqyruar gjykimin në kohë reale.

Pikat kryesore të aktakuzës bazohen në konstatimin se i akuzuari është i papërgjegjshëm penalisht (në gjendje jo normale psikike).

Në qendër të seancës dëgjimore në Gjykatën e Qarkut në Frauenfeld është akuza për vrasje me dashje dhe “cënim të paqes së të vdekurve”, transmeton albinfo.ch.

I riu, sot 21 vjeçar, i lindur në Maqedoninë e Veriut, sipas raporti të ekspertit përkatës, ka qenë mentalisht i sëmurë kur dyshohet se ka vrarë gjyshen e tij në banesën e familjes.

Sipas prokurorisë, ai së pari ka ngufatur gruan 74-vjeçare të gjunjëzuar në dysheme derisa ajo ishte duke bërë ritualin e lutjeve, përcjell albinfo.ch. Kur ajo kishte mbetur pa vetëdije, ai e ka vrarë atë me një thikë kuzhine.

Nipi pastaj i ka prerë gjyshes kokën të cilën e ka marrë, të mbështjellë me një thes plastik dhe peshqir mëndafshi, dhe e ka ngarkuar në çantën e shpinës.

Para se të largohej nga banesa, ai kishte shkruar një letër lamtumire dhe rrëfimi. Por ai është arrestuar disa orë më vonë në Aeroportin e Cyrihut.

Për dy akuzat kryesore, zyra e prokurorit publik është duke kërkuar pafajësi për shkak të paaftësisë për të gjykuar, të të akuzuarit.

Ndaj tij duhet të urdhërohet një masë spitalore për trajtimin e çrregullimeve mendore.