×
 • Lajme
 • Ekonomi

  Ndryshimet në Gjykatën Komerciale krijojnë pasiguri në mjedisin e biznesit në Kosovë

  Reporteri
  07 Dhjetor 2023 | 12:24

  Vendimi i qeverisë së Kosovës për të ndryshuar kompetencat e Gjykatës Komerciale, vetëm një vit pas themelimit të saj, po shkakton shqetësim të madh në komunitetin e biznesit. Ky hap është konsideruar si një kërcënim për klimën e biznesit dhe po krijon një mjedis të pasigurt për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve komerciale.

  Gjykata Komerciale e Kosovës, e themeluar për të forcuar drejtësinë komerciale dhe për të lehtësuar procedurat ligjore për bizneset, tashmë kishte filluar të tregojë sukses në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve. Mirëpritja e saj nga komuniteti i biznesit dëshmon për efektivitetin dhe rëndësinë e saj në mjedisin e të bërit biznes.

  Megjithatë, përpjekjet e qeverisë për të hequr autoritetin e saj në trajtimin e çështjeve administrative dhe fiskale në rastet gjyqësore komerciale po shihen si një ndërhyrje e panevojshme dhe e dëmshme.

  Ky ndryshim në mandatin e Gjykatës Komerciale po konsiderohet si një hap prapa në përmirësimin e mjedisit të biznesit dhe po shton pasigurinë për kompanitë që përballen me mosmarrëveshje.

  Pavarësisht suksesit të saj të hershëm, ky vendim i qeverisë po krijon një mjedis të paparashikueshëm për bizneset, duke i bërë ato të ndjehen të pasigurta në lidhje me zgjidhjen e kontesteve të tyre në të ardhmen.

  Përballja me mosmarrëveshje dhe çështje të komplikuara tani mund të bëhet më e vështirë dhe më e gjatë për bizneset, duke ndikuar negativisht në aktivitetin e tyre dhe në besimin e investitorëve.

  Në këtë kontekst, komuniteti i biznesit dhe ekspertët po bëjnë thirrje për një rishqyrtim të vendimit të qeverisë, për të mbrojtur interesat e biznesit dhe për të ruajtur një mjedis të qëndrueshëm dhe të parashikueshëm për të bërit biznes në Kosovë.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!