Nis seanca ndaj Hsyni Gucatit e Nasim Haradinajt

Ka nisur seanca e radhës ndaj kryetarit të OVL-UÇK-së, Hysni Gucati dhe nënkryetarit Nasim Haradinaj.


Konferenca ka filluar nga ora 11:00, porse është transmetuar 40 minuta me vonesë.

Gjykatësi ka thënë se do të diskutohet nxjerrja e materialeve, ecuria e hetimeve të prokurorit të specializuar dhe planifikimi për datën e depozitimit të dosjes paraprake.

Gjykatësi i Dhomave të Specializuara, Nicholas Giu ka thënë se i ka dhënë urdhër mbrojtjes që brenda 26 shkurtit të depozitojnë versionet e redaktuara.

Gjithashtu ai ka thënë se më 23 shkurt kam marrë vendim lidhur me nxjerrjen e paketave të dokumenteve që janë sekuestruar nga organizata e veteranëve të luftës.

“Më 19 shkurt ZPS ka nxjerrë edhe një dokument dhe ka depozituar njoftimin, më 12 shkurt ka dhënë urdhër për mos nxjerrjen e disa kontakteve të dëshmitarëve”, ka thënë ai.