Policia për 24 orë gjobit 778 qytetarë për mosrespektim të masave anti-COVID

Qytetarët të cilët nuk janë duke i respektuar masat e marra nga institucionet shëndetësore e shtetërore për parandalimin e përhapjes së COVID-19 në vazhdimësi janë duke marrë gjoba nga Policia e Kosovës.


Vetëm gjatë 24 orëve të fundit Policia e Kosovës ka shqiptuar 778 gjoba për mosrespektim të masave anti-COVID-19.

Ndryshe, Ligji për Pandeminë ka 29 nene, ndërsa rregullon çështjen e parandalimit, menaxhimit dhe kontrollit të pandemisë COVID-19.

Në nenin 24 pika 5 të këtij Ligji, të gjithë ata të cilët nuk mbajnë maskë do të dënohen me 35 euro.