×
 • Lajme
 • Lajme / Mbledhja

  Qeveria merr disa vendime në mbledhje, ndanë edhe 4 mln euro për ndërtimin e shtëpive në veri

  Reporteri
  02 Prill 2024 | 21:10

  Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka njoftuar për mbledhjen e 198-të të Qeverisë së Kosovës ku janë miratuar 19 vendime dhe janë ndarë mjete, përcjell Reporteri.net.

  Më poshtë, gjeni të gjitha vendimet, të publikuara nga kryeministri Kurti;

  Në mbështetje të sportistëve tanë, aprovuam programin për performancë të lartë sportive “Super Sportistët”, në vlerë prej katër milionë euro.

  Ndamë edhe katër milionë euro shtesë për subvencionimin e ndërtimit të shtëpive për pjesëtarët e komuniteteve jo shumicë për katër komunat veriore.

  Miratuam:

  – Projektligjin për Provimin e Maturës Shtetërore;

  – Programin Kombëtar për Integrim Evropian (PKIE) 2024-2028;

  – Planin Strategjik për Zhvillimin e Sistemit të Informimit Shëndetësor 2024-2030;

  – Deklaratën e Prioriteteve Afatmesme të Qeverisë 2025-2027;

  – Koncept-dokumentin për Fushën e Aviacionit Civil; si dhe

  – Koncept-dokumentin për Produktet për Mbrojtjen e Bimëve.

   Themeluam:

  – Këshillin për Siguri në Trafikun Rrugor; si dhe

  – Grupin Punues Ndërinstitucional, për pjesëmarrjen e Republikës së Kosovës në EXPO 2025 në Osaka të Japonisë.

  • Dërguam në Kuvend tri projektligje për ratifikim të marrëveshjeve ndërkombëtare me:

  – Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim për Projektin e Trajtimit të Ujërave të Zeza në Ferizaj;

  – Bashkimin Evropian për Programin IPA 2020; si dhe

  – Qeverinë e Republikës së Turqisë për Marrëveshjen Kornizë Ushtarake.

  •Aprovuam:

  – Udhëzimin Administrativ për Parandalimin dhe Ndalimin e Formave të Rrezikshme të Punës së Fëmijëve në Kosovë; dhe

  – Rregulloren për Stemën dhe Vulën e Zyrës së Inspektorit të Përgjithshëm dhe Organeve Inspektuese si dhe për Dokumentin e Identifikimit

  të Inspektorëve të Republikës së Kosovës.

  Miratuam vendimin përfundimtar për shpronësim shtesë për pronat të cilat preken nga ndërtimi i Autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!