Reagon Vuçiq: Eichhorst nuk është autorja e “non-paper”

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka reaguar pas raportimeve të fundit.


Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq insistoi se drejtoresha ekzekutive e Shërbimit Evropian të Veprimit të Jashtëm (EEAS) për Evropën dhe Azinë, Angelina Eichhorst nuk është autore e ‘’non-paper’’, raporton Tanjug.

“Nuk mund ta konfirmoj atë, sepse nuk mendoj kështu. Kjo nuk më duket si Angelina Eichhorst dhe jam i bindur që ajo nuk e bëri këtë”, tha Vuçiq.

“E gjitha është e komplikuar, por unë nuk do të flisja për këtë tani, sepse kam disa frikë shtesë që nuk do të doja t’i bëja publike… Kam frikë se botimi i “non-paper”-it ishte një strategji e qëllimshme në disa qarqe që janë më afër pikëpamjeve të Prishtinës sesa Beogradit, në kuptimin taktik”, shtoi ai.

Vuçiç theksoi se Beogradi po e analizon me kujdes “non-paper”-in, por që ai nuk mund të flasë për detajet, duke shtuar se ka frikë se botimi i saj është “një strategji e qëllimshme e disave që janë më afër Prishtinës”.