Sogojeva nga Oda e Hotelerisë: Rreth 50 për qind e punëtorëve kanë humbur punën

Kryetari i Odës së Hotelerisë dhe Turizmit, Hysen Sogojeva, ka thënë se ky sektor është njëri nga më të goditurit në Kosovë si pasojë e pandemisë COVID-19.


Ai në Shtatë Ditë me Panxhën në Klan Kosova ka deklaruar se rreth 17 mijë punëtorë të kësaj fushe e kanë humbur punën që nga mbyllja e parë e vendit si shkak i koronavirusit.

“Në kohën e sezonës së verës kur është numri i personave që e kanë humbur punën shkon dikur rreth 30 mijë. Nëse e llogarisim me përqindje 70 përqind ishim të prekur, kështu numri i punëtorëve të papunë shkon në 50 deri 60 për qind. Prandaj, fati e ka dashtë që kemi filluar ta marrim veten me masat e reja që janë vendosur”.

“Afër një miliard kemi humbje në këtë sektor, nuk them që ATK-ja po humb, unë them në qarkullim e kemi këtë shifër të humbjes. Këtu lidhen të gjitha, janë të degëzuara, ushqimi, shërbimet, pijet, qytetarët në sallone, etj. Krejt kjo veprimtari afër një miliard euro ka humbje, ato janë pare, aty derdhen pare”, ka thënë Sogojeva.

Sogojeva ka thënë se edhe turzimi në Kosovë është goditur sikurse sferat të tjera.