10 gjërat e përditshme që do na e shkatërrojnë jetën nëse nuk i bëjmë ashtu si duhet

Ka veprime që ne i kryejmë çdo ditë pa i kushtuar vëmendje nëse i bëjmë apo jo ato siç duhet. Ndonjëherë është më mirë të shikosh këto gjëra të përditshme nga një këndvështrim tjetër.


Sigurisht, të gjithë e dimë se si të bëjmë dush ose të lani flokët, por a i bëjmë ato në mënyrën më efektive?

Njihuni me disa këshilla të dobishme që do t’ju mësojnë se si të kryeni saktë veprimet e përditshme. Disa prej tyre madje mund ta kthejnë botën tuaj përmbys.

Si t’i lani flokët

Flokët e lagur duhet të thahen me një bluzë në vend të një peshqiri për të shmangur fryrjen e flokëve. Përdorni gishtat e dorës për të masazhuar butësisht shampon në flokët tuaj. Në rrënjët nuk duhet të ushtrohet forcë me thonj. Pastaj shpëlani flokët tuaj përpara se të aplikoni ndonjë kondicioner të flokëve.

Si të mbani një çantë shpine në transportin publik
Për të shmangur ndonjë vjedhje apo të lëndosh ndonjë nëjri me çantën në kuriz është më mirë që ta mbani atë përpara që ta keni para syve.

Si të mbash timonin

Vendi më i sigurt për të vendosur duart tuaja është në vijën qendrore (siç tregohet në foton e mësipërme). Ky pozicon parandalon hapjen e airbags mbi duart dhe krahët, duke mbrojtur kështu kokën dhe trupin.

Si të lani dhëmbët

Nuk është e nevojshme që të mbuloni të gjithë furçen me pastë dhëmbësh. Në të vërtetë ju duhet vetem pak për t’i pastruar dhëmbët pa i dëmtuar.

Si të vendosni një leukoplast në gishtin tuaj të prerë

Pritini 2 skajet ngjitëse në gjysmë dhe ngjitini ato në gishtin tuaj në një model kryqëzimi. Tani mund të bëni gjithçka që dëshironi pa pasur nevojë të tregoheni të suksesshëm.

Si të rregulloni një palë reçipeta të shtrënguara

Nëse e shihni që reçipetat tuaja po bëhen shumë të shtrënguara përdorni një zgjatues sytjenash për të rritur madhësinë e tyre.

Si të vendosni letrën higjenike

Është më mirë të varni letrën higjenike me fillimin e saj përballë murit. Në këtë mënyrë, duart tuaja nuk do të prekin murin, i cili mund të ketë baktere të dëmshme në të.

Si t’i mbani duart tuaja të pastra

Vetëm llojet e xhelit që përbëhen nga jo më pak se 60% alkool janë më të dobishmet. Sanitarizuesit e duarve të tjerë nuk heqin të gjitha llojet e ndryshme të mikroorganizmave. Nëse ndodh kështu, do të duhet të lani duart.

Si të bëni dush

Ashtu si uji i nxehtë, larja e gjatë than lëkurën shumë, duke rezultuar në skuqje dhe kruajtje. Kohëzgjatja optimale e një dush është rreth 10 minuta.

Si të shmangni gabimet pas palestrës

Nëse keni kryer aktivitete fizike, temperatura juaj kryesore e trupit rritet, kështu që nëse keni nevojë të bëni një dush të freskët, mos prisni asnjë minutë. Një dush i lezetshëm ndihmon në procesin e rikuperimit kur bëhet fjalë për muskujt tuaj. Ajo zvogëlon dhimbjen dhe ndihmon muskujt të rindërtohen më shpejt.

Ushtrimet bëjnë që fibrat e muskujve tuaj të shtrihen dhe të përdorin glukogjenin për të ushqyer trupin tuaj. Provoni të hani një vakt të përbërë nga proteina dhe pak karboni jo më shumë se 30 minuta pas stërvitjes tuaj.