6 gratë që kanë ndryshuar historinë e botës, mes tyre edhe një shqiptare

Në e grave që kanë kontribuar shumë për shoqërinë dhe kanë ndryshuar rrjedhën e historinë është Nëna Terezë, shqiptarja nobeliste.


Roli i gruas në shoqëri është konsideruar gjithmonë një rol i dorës së dytë dhe i bashkangjitur me atë të figurës mashkullore.

Edhe në ditët e sotme, kur lufta për barazinë gjinore është kthyer në një kusht jetësor apo që mentaliteti patriarkal është zbehur në disa shoqëri, situata nuk duket të ketë ndryshuar, transmeton metro.

6 gratë që ndryshuan historinë e botës:

1. Lady Diana

Princesha e Wellsit ose princesha e popullit fitoi zemrat e njerëzve anembanë botës me thjeshtësinë dhe misonet e saj humitare. Pati një fund tragjik pasi vdiq në një aksident rrugor në vitin 1997.

2. Anna Frank

Simboli më i vërtetë i Holokaustit. Ajo ishte vetëm katërmbëdhjetë vjeç kur shkroi Ditarin e saj sekret.

3. Nënë Tereza e Kalkutës

Emri i vërtetët i së cilës është Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, është një ndër figurat më të rëndësishme të shekullit të kaluar e njohur për veprat e saj të bamirësisë për njerëzit në nevojë.

5. Maria Montessori

Studiuese e pedagogjisë së zhvillimit fëmijëro. Modeli Montessori është një ndër modelet më të rëndësishëm të edukimit sot në botë.

6. Margaret Thatcher

E njohur ndryshe si Zonja e hekurt ka qenë një ndër politikanet më më influencë në politikën e Mbretërisë së Bashkua.