Bota ishte nën këmbët e tyre: 10 perandoritë më të fuqishme në histori

Çdo perandori, ishte e pandalshme në kulmin e saj, por në fund gjithçka mbeti në të kaluarën. Në mesin e tyre janë dhjetë prej perandorive më të mëdha të botës që dikur mbulonin një të pestën e botës, të sunduar nga qindra miliona njerëz dhe zgjatën nga njëqind vjet e deri në mbi një mijëvjeçar.


Perandoria, që rrejdh nga fjala latine “imperare”, që do të thotë “komandë”, sipas përkufizimit është një grup shtetesh dhe popujsh të grupuar nën kurorën e një monarku ose oligarku.

Reporteri.net ju sjell një listë të perandorive më të fuqishme që kanë ekzistuar ndonjëherë.

Perandoria britanike (1583 – 1997)

Image result for british empire

Perandoria mongole (1206-1368)

Image result for mongol empire

Perandoria persiane (550 p.e.s – 330 p.e.s)

Image result for persian empire

Perandoria romake (27 p.e.s- 476)

Image result for perandoria romake

Kalifati omayade (661-750)

Image result for omayade kalifat

Perandoria karolinge (800-888)

Image result for empire karoline (800-888)

Perandoria spanjolle (1492-1975)

Image result for spanish empire

Perandoria portugeze (1450-1999)

Related image

Perandoria osmane (1299-1922)

Image result for ottoman empire

Perandoria ruse (1721-1917)

Image result for russian empire