Mësime për jetën, nga një burrë 100 vjeç

Jeta e Andi Anderson ishte plot ulje-ngritje. Ai jetoi një jetë të dashur, një martesë që zgjati 67 vjet, dhe me festa për të cilat nipërit e tij thanë se ishin të ‘çmendura’, duke gjykuar edhe nga fotot.


Ai jetoi një jetë të mrekullueshme, plot të qeshura dhe gëzime, por edhe me sfida. Me kalimin e viteve, ai fitoi disa mençuri që i ndau me nipërit e mbesat e tij. Lexoni disa nga këshillat e tij për jetën dhe me siguri do t’ju bëjnë të mendoni.

1. Gjithmonë duhet të keni sens të mirë humori.

2. Asnjëherë mos mendoni se jeni shumë të mirë për të filluar sërish nga zero.

3. Mos harxhoni më shumë para sesa fitoni.

4. Pini lëng portokalli çdo ditë.

5. Dashuria nuk është një përrallë në pamje të parë.

6. Më mirë të kesh një punë të keqe sesa të mos punosh fare.

7. Mos e hidhni ushqimin tuaj.

8. Familja është gjëja më e vlefshme që do të keni ndonjëherë në jetë.

9. Mos kini frikë të jeni besnikë ndaj vetvetes.

10. Duhet të mësoni të falni, edhe kur është e vështirë për ju.

11. Kurseni para tani dhe harxhoni më vonë.

12. Dashuria nuk është gjithmonë e lehtë, ndonjëherë duhet të bëni shumë përpjekje.

13. Gjeni diçka qesharake në çdo situatë.

14. Nëse po përballeni me një problem, mos e vononi derisa të mendoni se çfarë të bëni. Por nëse nuk mund të gjesh një zgjidhje, thjesht harro dhe vazhdo.

15. Sigurohuni që të bëni atë që doni. Ju nuk keni frikë të ndiqni ëndrrat që keni për veten tuaj.

16. Edukimi është i rëndësishëm, por jo i domosdoshëm. Vetë jeta mund të jetë një edukim.

17. Eksploroni botën tuaj dhe jini kurioz.

18. Mos e merrni veten shumë seriozisht.

19. Gjithmonë kërkoni përgjigjen më të ndjeshme për çdo situatë.

20. Jeta është një dhuratë që duhet ta hapni. Ju duhet të vendosni nëse ajo që është brenda do t’ju çojë në lumturi apo mjerim. Ju keni fuqinë për të marrë këtë vendim për veten tuaj. /reporteri.net