Pse ata që merren me bujqësi janë njerëzit më të lumtur

Nëse do t’ju pyesnin se kush merr më shumë kënaqësi nga puna e tyre, si do të përgjigjeshit? A do të supozoni se bankierët dhe avokatët e korporatave janë më të lumtur për shkak të pagave të tyre të majme?

Po mësuesit dhe infermierët, me rolin e tyre të rëndësishëm në formësimin e brezave të ardhshëm dhe shpëtimin e jetëve? Epo, rezulton se njerëzit më të lumtur nuk janë asnjë nga të mësipërmet. Sipas një studimi të fundit nga Christopher Hope në The Telegraph, punëtorët më të lumtur janë bujqit, peshkatarët dhe punëtorët e pylltarisë.

Në top të kësaj liste janë bujqit.

Bujqit do t’ju thonë se ata ndiejnë patjetër një sens qëllimi në atë që bëjnë—ata po ndihmojnë për të ushqyer Familjet dhe ndoshta botën. Ata ndjejnë një ndjenjë përgjegjësie ndaj kafshëve dhe tokës së tyre. Për fermerët, bujqësia nuk është një “punë”, është një mënyrë jetese.

Prodhuesit bujqësorë si një grup që ndihet “shumë i nevojshëm” nga shoqëria dhe për këtë arsye, ata fitojnë një ndjenjë kënaqësie nga puna e tyre, sado e ashpër, e rrezikshme apo e paqëndrueshme qoftë ajo.