Si do të jetë fletëvotimi në zgjedhjet e 25 prillit

Janë miratuar elementet teknike të detyrueshme të fletës së votimit për zgjedhjet parlamentare të 25 prill.


Bëhet me dije se fleta e votimit do të jetë me ngjyrë dhe formë të njëjtë për të gjitha zonat zgjedhore dhe sasia e fletëve të votimit është e barabartë me numrin e zgjedhësve, duke i shtuar 2 për qind.

Letra që do të përdoret për prodhimin e fletës së votimit, përmban disa elemente sigurie dhe disa elemente teknik në formën e kodeve që identifikojnë numrin serial, zonën zgjedhore dhe qendrën e votimit që nuk lexohen me sy të lirë (barkod). Fletët e votimit prodhohen në blloqe pa kundërfletë