FIFA me komunikatë zyrtare: Asnjë ndeshje ndërkombëtare të mos zhvillohet

FIFA ka lëshuar një komunikatë ku i ka rekomanduar të gjitha shoqatat e futbollit botëror të anulojnë çdo ndeshje ndërkombëtare.


Shtëpia e Futbollit Botëror ka garantuar se do të gjendet një zgjidhje për t’i zëvendësuar secilën ndeshje në kohën e duhur.

Ky është njoftimi i FIFA-s:

Në dritën e situatës aktuale në lidhje me Coronavirus, Byroja e Këshillit të FIFA-s ka vendosur që rregullat e përgjithshme të futbollit që normalisht i detyrojnë klubet të lëshojnë lojtarët për ndeshjet e ekipit kombëtar nuk do të aplikojnë për dritaret ndërkombëtare që do të vijnë në Mars / Prill.

Situata po evoluon me shpejtësi në të gjithë botën dhe kufizime të ndryshme ndërkombëtare të udhëtimit tashmë janë imponuar nga autoritete të ndryshme publike.

FIFA e kupton që mbajtja e ndeshjeve në rrethana aktuale jo vetëm që mund të paraqesë rreziqe të mundshme shëndetësore për lojtarët (dhe për publikun e gjerë), por gjithashtu, me shumë mundësi, do të kompromentojë integritetin sportiv të ndeshjeve të tilla për aq sa skuadrat e caktuara mund të privohen nga më të mirat e tyre skuadrat ndërsa të tjerët mund jo.

Për të shmangur rreziqet e panevojshme shëndetësore dhe gjithashtu situatat e padrejtësisë së mundshme sportive, prandaj ju rekomandojmë që të gjitha ndeshjet ndërkombëtare të planifikuara më parë të zhvillohen në Mars dhe Prill, tani duhet të shtyhen deri në atë kohë që ato të mund të zhvillohen në një mjedis të sigurt dhe të sigurt, të dy për lojtarët dhe për publikun e gjerë. Vendimi përfundimtar për këtë çështje i takon organizatorëve përkatës të konkursit ose shoqatës përkatëse të anëtarëve në rast miqësish.

Ndeshjet kualifikuese për Kupën e Botës FIFA si në Azi ashtu edhe në Amerikën e Jugut tashmë janë shtyrë pas konsultimeve midis FIFA-s dhe konfederatave të interesuara.

Në konsultim me konfederatat dhe palët e interesuara përkatëse, FIFA do të studiojë mundësitë për ri-caktimin e çdo ndeshje të shtyrë dhe është i bindur se me vullnet të mirë dhe fleksibilitet nga të gjitha palët, do të gjenden zgjidhje të përshtatshme që lejojnë ndeshjet të zhvillohen në kohën e duhur dhe me prishje minimale.

Ne jemi duke punuar në bashkëpunim të ngushtë me autoritetet përkatëse kombëtare dhe ndërkombëtare të shëndetit publik (më së shumti Organizata Botërore e Shëndetit) dhe, duke marrë parasysh këshillat e ekspertëve që kemi marrë në lidhje me këtë çështje, ne e konsiderojmë këtë masë dhe rekomandim të jetë më e përshtatshme dhe hap përgjegjës për të ndërmarrë në rrethanat aktuale