Ky është gjenerali amerikan që çoi drejt vdekjes liderin e ISIS-it

Një komandant i ushtrisë amerikane, nga Kentucky është identifikuar si një nga drejtuesit i misionit që ndihmoi për të vrarë liderin e ISIS’it Abu Bakr al-Bagdadi.


Gjenerallejtënant Scott Howell, nga Cadiz, Kentucky, i është besuar, të ndihmojë në planin dhe të drejtojë bastisjen dramatike për të vrarë al-Bagdadi në Siri natën e së shtunës.

Al-Bagdadi hodhi veten në erë pasi u rrethua nga forcat amerikane, teksa ndodhej në një tunel brenda kompleksit të tij në Siri.

Kongresmeni i Kentucky James Comer lavdëroi gjenerallejtënant Howell të dielën për udhëheqjen e misionit.