Drecun: Institucionet në Prishtinë duan të pengojnë praninë e Serbisë në Kosovë

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Milovan Drecun, ka thënë se gjëja më rëndësishme për institucionet e Prishtinës është të parandalojnë çdo prani të Beogradit, sipas tij, qoftë edhe simbolet

.Ai u deklarua kështu pasi Qeveria dhe Kuvendi i Kosovës nuk janë duke e lejuar mbajtjen e referendumit brenda territorit të vendit.

“Nga ana tjetër, shtetet e Quint-it që e kanë pranuar Kosovën, këtë çështje e shohin si pjesë përbërëse të procesit drejt rrugës së anëtarësimit në BE dhe realizimin e të drejtave të njeriut”, ka thënë Drecun në një intervistë për mediumin serb Tanjug.