Matoshi për ‘non paper-ët’: Kosova është projekt i kryer më 17 shkurt 2008

Gazetari Halil Matoshi ka thënë se problemi i Kosovës nuk zgjidhet nëpërmjet ‘non-paperëve’, sepse është zgjidhur përmes bombardimeve të NATO’s.


Matoshi tha se Kosova është projekt i kryer më 17 shkurt 2008. Ai në Politiko të Kanal 10 ku po diskutohet për temën se çfarë fshihet pas ‘non-paper-ëvë’ që janë paraqitur ditëve të fundit që flasin për ndryshimin e kufijve, ka thënë se nuk duhet të bihet pre e ‘non paperëve” që janë jo serioz dhe të prodhuar nga Beogradi.

“Derisa ashiqare dihen pozicionet e gjermanëve dhe francezëve, derisa dihet edhe pozicioni i SHBA-së dhe BE-së në këtë rast, unë nuk e di çka me paragjyku këtu, ky është ekskluzivisht dokumentet i kuzhinave të Beogradit që duan të shkaktojnë këso debate. Kosova e ka shpallë pavarësinë e saj me 17 shkurt, ose je shtet ose jo. Kosova është projekt i kryer me 17 shkurt dhe asnjë kompromis tjetër nuk shkon. Kompromisi i vetëm është Asociacioni i Komunave më Shumicë Serbe”, tha Matoshi, shkruan Reporteri.net.

Për ‘non paperin’ e paraqitur që aludohet se është gjermano-francez ai ka thënë se nuk ka të bëjë asgjë me këto dy shtete. /Reporteri.net