Ministria e Infrastrukturës insiston se rrugët janë të kalueshme, por videot nga tereni tregojnë të kundërtën

Edhe pse shumë video që po vijnë në adresë të Gazetës Online “Reporteri.net”, por edhe nga raportimet e mediave tjera, ku shihet se shumica e rrugëve janë vështirë të kalueshme, ku si pasojë po ndodhin shumë aksidente, Ministria e Infrastrukturës përmes një njoftimi të dytë insiston se rrugët janë të kalueshme për qarkullim të automjeteve.


“Sipas raporteve nga menaxherët e MI-së, rrugët që janë në menaxhim të institucionit, në vazhdimësi janë duke u pastruar nga bora dhe është duke u hedhur kripa, me qëllim të parandalimit të ngricave”, thuhet në kumtesë.

“Megjithatë, MI bën thirrje për kujdes të shtuar nga të gjithë shoferët gjatë vozitjes, në përputhje me rregullat e komunikacionit dhe kushtet atmosferike, që të evitohen aksidentet e mundshme”.

Kjo ministri njofton se ka 14 kompani të angazhuara në shtatë regjione.

Por Reporteri.net publikoi pamje të reja që tregojnë kaosin që po shkaktohet në rrugët magjistrale nga mos pastrimi i borës nga rrugët.