Të shumtë janë infermierët që dolën në mënyrë vullnetare t’i ndihmojnë mjekët në Drenas

Thirrjes së kryetarit Ramiz Lladrovci për të ndihmuar personelin shëndetësorë në rast nevoje, në këtë situatë emergjente, i janë përgjigjur shumë infermierë vullnetarë.


Përveç infermierit Lirim Krasniqi, të gatshëm për të kontribuar për Komunën e Drenasit janë treguar edhe disa të tjerë infermierë.

Edona Karaxha, Agnesa Mulaku, Shqipdona Gjinovci, Ardiana Prokshi-Heta, janë vetëm disa prej infermierëve të cilat kanë shprehur vullnetin për t’u bërë pjesë e personelit shëndetësor në QKMF në Drenas, në mënyrë që të menaxhojnë së bashku situatën dhe të ofrojnë shërbime profesionale e të sigurta për qytetarët.

Ky numër i vullnetarëve vetëm sa po rritet, mirëpo, nevojat për t’u pajisur me maska, doreza e dezinfektuese janë të mëdha për stafin shëndetësor të Drenasit, thuhet në komunikatë.

Komuna e Drenasit i bën thirrje Ministrisë së Shëndetà «sisë që të furnizojnë QKMF-në në Drenas dhe QMF-në në Komoran, me pajisje të nevojshme mbrojtëse ndaj virusit COVID-19.

Nevoja për t’u furnizuar është e arsyeshme, pasi stafi nuk ka pajisje të mjaftueshme, edhe vullnetarët e rinj që do t’i bashkëngjiten personelit, gjithashtu kanë nevojë.

Deri tani nuk ka raste të verifikuara me virus COVID në Drenas, ndërkohë që shtabi emergjent po e mbikëqyrë situatën dhe po zbaton rekomandimet e IKSHP-së.

Kryetari Lladrovci ka falënderuar infermierët vullnetarë të paraqitur, duke i quajtur heronj dhe krenari të vendit.