16 vjeçarja nga Kosova mban fjalim në Parlamentin Europian

Një vajzë 16 vjeçare ditë më parë ka mbajtur fjalim në Parlamentin Europian.


Rea Sylejmani paraqiti problemet për dhunën dhe diskriminim gjinor. Sipas saj, me fjalimin që bëri, ajo nuk e përfaqësoi vetëm Kosovën.

“Kam folur para disa ministrave të Parlamentit dhe kam dhënë fjalimin mbi dhunën dhe diskriminim e vajzave në botë”

Atje ka folur edhe për një mangësi në sistemet arsimore. Sipas saj kjo i ka dhënë një përshtypje të mirë ministrave të vendeve anëtare të Bashkimit Europian, raporton Klan Kosova.