KQZ-ja nuk certifikon Nisman dhe kandidatët e saj për deputetë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nuk e ka certifikuar subjektin politik Nisma Socialdemokrate.


Po ashtu anëtarët e KQZ-së nuk e kanë certifikuar as listën me kandidatë për deputetë për zgjedhjet e 14 shkurtit.

Një gjë e tillë është bërë e ditur në mbledhjen e mbajtur nga KQZ-ja, ku pas hedhjes në votim të certifikimit të subjektit politik, pavarësisht se pati 6 vota për.

Subjektet politike të cilat nuk çertifikohen kanë të drejtë të përcjellin ankesa në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, si dhe Gjykatën Supreme.

Arsyeja e mos-çertifikimit të Nismës është mos-zëvendësimi i kandidatëve të cilët në tri vitet e fundit kanë pasur probleme me ligjin.