Biden synon të dërgojë vaksina në Indi

Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden, ka thënë se ai ka pasur një bisedë me Kryeministrin indian Narendra Modi rreth dërgimit të vaksinave aktuale.


Por ai nuk ka treguar se kur do të ndodhë kjo apo sa mund të ndaheshin.

Ai tha se “problemi tani” varet nga SHBA gjithashtu autorizuese e vaksinave si Novovax për përdorimin e saj. Vendi aktualisht po administron Pfizer, Moderna dhe Johnson & Johnson, transmeton Klan Kosova.

“Unë mendoj se ne do të jemi në gjendje të ndajmë vaksinat, edhe në vendet e tjera që kanë vërtetë nevojë. Kjo është shpresa dhe pritja”, tha ai.

“Dhe mund të shtoj – kur ishim në gjendje të lidhur në fillim, India na ndihmoi”.