Dhuna në Paris, protestuesit djegin dyqanet në ”Champs-Elysées”

Një tjetër shfaqje e dhunshme e jelek-verdhëve në Paris. Ata vazhdojnë ta përcjellin me protesta rruge zemërimin ndaj rritjes së taksave dhe politikave të Macronit.


Në rrugën e njohur Parisit “Champs-Elysées”, të shtunën, një numër i madh dyqanesh u grabitën dhe u dogjën.

Dyqanet e njohura “Longchamp”, “Foot Looker” dhe “Léon de Bruxelles” u grabiten dhe poashtu u bënë shkrumb, ndërkohë që nga jelek-verdhët dëgjoheshin edhe thirrjet “revolucion”.

Protestuesit e grumbulluar në afërsi të pallatit presidencial, lëshuan bomba tymuese drejt policisë e nisën të sulmojnë makinat e saj.

Policia ka arrestuar së paku 44 persona.

Jelekë-verdhët vazhdojnë ta përcjellin me protesta rruge zemëratën ndaj rritjes së taksave dhe politikave të Macronit.

Ndërkaq, javën e kaluar 28 mijë persona demonstruan në mbarë Francën, një shifër kjo 10 herë më e vogël sesa pjesëmarrja në tubimin masiv të 17 nëntorit.