Donald Trump mbështet Boris Johnson në garën për kryeministër

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump thotë se Boris Johnson do të ishte zgjidhje e përkryer për udhëheqjen e Partisë Konservatore.


Në një intervistë për gazetën “The Sun”, para vizitës në Mbretërinë e Bashkuar, Trump tha se “mendoj që Boris do të bënte një punë shumë të mirë”.

Komentet e tij vijnë pas futjes në garë të Sajid Javid, Sekretar i Brendshëm, i cili kishte deklaruar më parë se duhet të mbahet një referendum i ri, zgjedhje të reja dhe tërheqja e Artikullit 50 nga procesi i Brexit.

Ndërsa Britania po përgatitet për vizitën e presidentit Trump, ai tha se është duke i kushtuar vëmendje garës për udhëheqjen e partisë Konservatore, që do të vendosë kush do të jetë kryeministër i radhës.

Trump është cituar duke thënë se “e ka studiuar mirë këtë proces, i njeh të gjithë garuesit, por mendon se Boris do të ishte adekuati”.