Incident në Hagë para vendimit për Karaxhiqin: Afishe ku Karaxhiq krahasohet me Hitlerin

Një orë para shpalljes së vendimit të shkallës së dytë për të akuzuarin për krime lufte në Gjykatën e Hagës, Radovan Kraxhiq, familjet e të vrarëve dhe përfaqësuesit e shoqatave boshnjake para ndërtesës së Tribunalit kanë vendosur afishe në të cilat Karaxhiq krahasohet me Hitlerin, transmeton Reporteri.net


“Radovan Kraxhiq – gjenocid, Adolf Hitler – hollokaust”, shkruhet në afishet e vendosura para ndërtesës së Tribunalit.

Vlen të theksohet se policia intervenoi duke kërkuar që këto afishe të largohen, por që protestuesit refuzuan ta bëjnë këtë./Reporteri.net