Kim Jong-un mikqyr testimin e raketave të Koresë së Veriut, mesazh trupave

Koreja e Veriut ka konfirmuar përmes mediave shtetërore se udhëheqësi Kim Jong-un ka mbikëqyrur testimin e raketave të ndryshme.


“Një numër projektesh me rreze të shkurtër” u ngritën nga gadishulli Hodo në Detin e Japonisë të shtunën, ndërsa udhëheqësi i Koresë së Veriut, Jong-un dha urdhrin e qitjes për të “rritur aftësinë luftarake” të vendit.

Presidenti i SHBA Donald Trump shkroi në Tëitter se ai nuk do të rrezikonte rrugën drejt marrëdhënieve më të mira.

Ai shtoi se kreu i Koresë së Veriut “e di se unë jam me të dhe nuk dua të thyej premtimin e tij për mua. Marrëveshja do të ndodhë!”

Ndërsa për mediat të shtunën Trump tha: “Unë besoj se Kim Jong-Un realizon plotësisht potencialin e madh ekonomik të Koresë së Veriut dhe nuk do të bëjë asgjë për të ndërhyrë ose për ta përfunduar atë.”

Qëllimi i stërvitjes, ku po testoheshin “raketa të mëdhaja të kalibrit me rreze të gjatë”, ishte të “kontrollonte aftësinë operacionale dhe saktësinë e arritjes së detyrës.”

Presidenti i Koresë së Veriut u tha trupave të mbajnë në mend “të vërtetën e hekurt që paqja e vërtetë dhe siguria, sigurohen dhe garantohen vetëm nga forca e fuqishme”.