Lëshohet urdhër-arrest për Çedomir Jovanoviq, dyshohet se ka rrahur trajnerin dhe pronarin e një klinike

Prokuroria Themelore në Beograd lëshoi një urdhër për arrestimin e Cedomir Jovanoviqit.


Urdhri është lëshuar duke marrë parasysh se në disa raste, dhe pa justifikim, ai shmangu ardhjen në këtë institucion për të dhënë deklaratën e tij, shkruan “B92”, transmeton Indekonline.

Ai ka thënë se thirrjen për seancën dëgjimore e ka marrë 2 orë përpara.

“Unë e kam marrë thirrjen për seancë dëgjimore dy orë më parë, kështu që unë jam shumë i interesuar se kush është burimi për atë informacion,” thotë Jovanović.

Ai pretendon se ka pasur disa raste kohët e fundit që ai i interpreton si provokime.

“Isha në një takim biznesi kur katër vetura të policisë u përplasën me sigurinë time, e cila është nga Ministria e Brendshme. Pasi mbajtën të bllokuar gjysmën e Voždovac për një orë, ata thanë se ishte një gabim. Kjo është një dëshirë për të provokuar mua dhe për tu përballur me Vuçiq, i cili nuk ka asnjë lidhje me atë që ndodhi. Kjo agoni ka vazhduar për muaj, por tani është intensifikuar,” tha Jovanović.

Ai deklaroi se do të përgjigjej siç duhet.

“Unë jam me policinë 24 orë në ditë. Ata gjithashtu mund të më dorëzojnë një fletëthirrje përmes tyre. Kam marrë informacion përmes mediave që po shmangia gjyqin. Dhe pse do ta bëja këtë kur fitoja të gjitha procedurat në atë çështje më parë Gjykata Administrative? “pyeti Jovanoviç. Ai tha se qëllimi i atyre që e bëjnë këtë është që ai të dalë dhe të thotë se Aleksandar Vuçiq po e ngacmon atë si dikur Sllobodan Millosheviq.

Kështu, policia duhet ta arrestoj opozitarin serb deri më 25 qershor, sepse dyshohet se ka rrahur trajnerin dhe pronarin e Klinikës së Terapisë Fizike “Physio Center” në korrik të vitit të kaluar, duke i shkaktuar dëmtime të rënda.

Policia duhej ta sillte atë në seancën e caktuar për 26 mars, por kjo nuk ndodhi dhe arsyet nuk u njoftuan, raporton b92.

Jovanoviq duhet të merret në pyetje në lidhje me dyshimin se më 18 korrik 2020 goditi pronarin e qendrës së terapisë fizike “Physio Center” me një raketë tenisi.

Ai mungoi në seancën dëgjimore në tetor, janar dhe mars dhe tjetra është caktuar për 25 qershor, kur u dha urdhri për sjelljen e tij me ndihmën e policisë.